Andrijevica je zaboravljen grad

Iz odbora DPS-a saopštili da premijer i vlada ne rade u interesu svih građana

Andrijevica

ANDRIJEVICA – Da premijer i Vlada ne rade u interesu svih građana naše države pokazuje primjer Andrijevice, koja je u pogledu epidemiološke situacije u Crnoj Gori postala zaboravljeni grad, saopštili su juče iz andrijevičkog odbora DPS-a. Oni ističu da su mjere koje su donesene 31. marta i odnose se na otvaranje bašti za ugostiteljske objekte u Crnoj Gori obuhvatile i Andrijevicu. Međutim, naglašavaju, ključno pitanje je zašto su mjerama otvorene bašte koje nijesu bile ni zatvorene?

– Epidemiološke mjere koje su u tom trenutku bile na snazi u Andrijevici nijesu obuhvatale zatvaranje ugostiteljskih objekata, već je grad bio jedan od rijetkih u Crnoj Gori koji je bio bez posebnih mjera.A da je Andrijevica za aktuelnu vlast zaboravljeni grad, pokazali su i zatvaranjem škole u ovom gradu, donoseći tu odluku tek 2. aprila.

Tako u gradu u kojem broj zaraženih raste više nego u bilo kom drugom periodu epidemiološke situacije, škole se zatvaraju, a grad i ugostiteljski objekti ostaju otvoreni – ističu iz andrijevičkog odbora DPS-a i dodaju da bi možda stvarnost bila drugačija da nova vlast u Andrijevici ima barem Opštinski krizni štab koji bi mogao da uputi Vladu i premijera na alarmantnu situaciju u gradu.

D.J.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor