AMSCG: Vožnju prilagoditi vremenskim i saobraćajnim uslovima

AMSCG: -Saobraća se po pretežno suvim kolovozima. Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično je izražena poledica. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na sitnije odrone.

 Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

-Mjestimično je vidljivost smanjena po kotlinama.

Vozačima savjetuju da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima, a na dionicama gdje se izvode radovi dodatno obratiti pažnju jer je izmijenjen režim vožnje.

-Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

-Zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara u Podgorici od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta izmijenjen je režim saobraćaja na mjestu izvodjenja radova sa dvosmjernog na jednosmjerni.

-Zbog izvodjenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova, saopštili su iz AMS-a.

Obavijestili su sve učesnike u saobraćaju da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova i ističu da jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

AMSCG: -U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

-Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile  lake povrede, saznajemo iz ovog servisa.

-Intenzitet saobraćaja je umjeren.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor