AMSCG: Vožnju prilagoditi vremenskim i saobraćajnim uslovima; u višim predjelima prisutna poledica

U višim planinskim predjelima na sjeveru mjestimično su prisutni snijeg i poledica dok se u ostalim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke prisutni su sitniji odroni, te iz Auto Moto Saveza Crne Gore upozoravaju na pažnju, dok vozačima savjetuju da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi, prema riječima AMS-a, neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

Foto: radioberane.me
Foto: radioberane.me

ASMCG: -“U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.“

Za vrijeme sniježnih padavina, kako prenosi ovaj servis, zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Prema graničnom prelazu Kula prolaze putnička vozila a za ostale kategorije vozila, kako su najavili, saobraćaj je obustavljen.

Za period od 01.03.2022 do 10.03.2022 zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje-Špiljani, kako prenosi Auto Moto Savez, dolaziće do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta, saopštava AMS.

Zbog izvodjenja radova na mag.putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica Komanski most kao i radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmjenjen je rezim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Auto Moto Savez Crne Gore obavijestio je sve učesnike u saobraćaju da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova, dodajući da jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba nažalost poginula, 1 osobe je zadobila teže, a 4 osobe lakše povrede. Trenutni intenzitet, prema saznanjima iz servisa, umjeren je.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor