Search
Close this search box.

AMSCG: Oprez zbog sitnih odrona, vožnju prilagoditi vremenskim i saobraćajnim uslovima

Danas se u Crnoj Gori saobraća po suvim kolovozima u nižim predjelima dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja mjestimično ima poledice. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke iz Auto Moto Saveza Crne Gore upozoravaju vozače na sitnije odrone i savjetuju da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi, prema riječima servisa, vozačima je neophodna dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

Odron, Foto: Ivan Petrušić
Odron, Foto: Ivan Petrušić

Sjutra od 10 do 16 sati doći će do zauzimanja treće trake i trotoara na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani – Tivat na raskrsnici prema Portu Montenegro zbog izvođenja radova na objektu mješovite namjene “Boka Place”, saopštili su iz Auto Moto Saveza Crne Gore, a 27.02.2022.godine u vremenskom intervalu od 13.45 do 16 sati doći će do zatvaranja saobraćaja na putnom pravcu M-1 dionica Kamenari – Kotor (od ljetnjeg bazena do kružnog toka Škaljari) radi organizacije i prolaska karnevalske povorke.

AMSCG: -“U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi, a za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.“

Do 28.02.2022 godine zbog izvođenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje – Špiljani dolaziće do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta, a na mag.putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica Komanski most i radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova, saopštili su iz ovog servisa.

Iz Auto Moto Saveza obavijestili su sve učesnike u saobraćaju da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica – Mateševo za vrijeme izvođenja radova kao i da jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše povrede. Trenutni intenzitet, prema riječima ovog servisa, umjeren je.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor