Search
Close this search box.

AMSCG: Mokri putevi, poledica na sjeveru; Uspostavljen saobraćaj prema graničnom prelazu Kula

Danas se u Crnoj Gori saobraća po pretežno suvim putevima. Zbog poledice ili raskvasenog snijega u višim planinskim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke iz AMS-a na sitnije odrone.

 

Iz Auto Moto Saveza vozačima savjetuju da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima a na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Uspostavljen je saobraćaj za putnička vozila prema graničnom prelazu Kula a za ostale kategorije je saobraćaj trenutno zabranjen zbog snijega.

AMSCG: -”Zbog izvođenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje – Špiljani dolaziće do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta, a na na mag.putu M-3 dionica Danilovgrad – Podgorica, potez Podgorica Komanski most izmjenjen je rezim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova. Zbog izvođenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi  izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.”

Prema riječima servisa, na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad – Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvođenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Obavijestili su sve učesnike u saobraćaju da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvođenja radova kao i da jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 6 saobraćajnih  nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lake povrede, saopštili su iz Auto Moto Saveza. Trenutni intenzitet saobraćaja je umjeren.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor