Search
Close this search box.

Ambasador Božović pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova

Prema saznanjima CdM-a Božović je pozvan na razgovor u MVP nakon što je na Facebooku komentarisao emitovanje pjesme hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona na Javnom servisu Radio Televizije Crne Gore. Božović je napisao da smatra da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i počinioca adekvatno je sankcionisati.

<<<Božović o puštanju pjesme Thompsona: Utvrditi pojedinačnu odgovornost i sankcionisati je<<<

Vladimir Božović

“Smatrajući neprimjerenim puštanje kontroverznog i antisrpski i proustaški, dakle fašistički nastrojenog hrvatskog pjevača Thompsona u Jutarnjem programu RTCG na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope izražavam protest i žaljenje. Pozdravljam reagovanje i priznanje greške RTCG, ali smatram da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati”, navodi se u reagovanju Božovića.

Podsjećamo da je Božović nedavno prisustvovao sahrani istoričara Vlada Jovićevića, iako je Nacinalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti propisalo da sahranama mogu prisustvovati članovi najuže porodice. Zbog prisustva toj sahrani u cetinjskom Tužilaštvu saslušan je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

<<<Ambasador Božović primljen na razgovor u MVP, odbio da primi protestnu notu<<<

Božović je početkom januara ove godine bio pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova povodom dešavanja u Beogradu nakon što je u Crnoj Gori usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti i pokušaja paljenja crnogorske zastave. Božović je, shodno instrukciji Ministarstva inostranih poslova Srbije, tada odbio da primi protestnu notu.

M.D.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor