„Ako ostane pri stavu, Joković nije dostojan obavljanja javne funkcije“

Nedopustivo je da neko ko pokriva funkciju potpredsjednika Vlade dozvoli sebi da da jednu krajnje uvredljivu i diskriminatorsku izjavu, unižavajući kolege po osnovu njihovog ličnog svojstva, da li su roditelji, ili ne, saopšteno je iz Ženskog kluba Skupštine Crne Gore. U reagovanju na izjavu potpredsjednika Vlade i ministra poljoprovrede Vladimira Jokovića, koji se zapitao kako neko ko nema djecu može da vodi državu, Ženski klub traži izvinjenje Jokovića.

„Ova izjava je u najmanju ruku uvredljiva, za sve ljude koji ne mogu da imaju djecu, a zeljeli bi, i vode svoje velike borbe za potomstvo. Uvredljiva je i za one koji svojim izborom ne žele da imaju djecu. Očekujemo hitno izvinjenje potpresjednika Vlade, jer u protivnom, ako ostane pri svom izrečenom stavu pokazuje da nije dostojan obavljanja javne funkcije“, saopšteno je iz Ženskog kluba.

Dodaju da najoštrije osuđuju ovaj „ispad zbog očuvanja građanskog karaktera ove drzave, koja podrazumijeva kompletan opseg ljudskih prava. Ovo je opomena za drustvo u cjelini, da ne dopustimo da sa visokih državnih pozicija čuju ovakve nedopustive tvrdnje“, ističe se u saopštenju.

Kažu da se Ženski klubu proteklom periodu trudio da ima emancipatorski karakter i da osjetljivim temama , kao sto je roditeljstvo prilazi sa prave strane.

„Nažalost, ova izjava gospodina Jokovića pokazuje da moramo da još intenzivnije radimo, čak i sa našim kolegama za koje smo smatrale da imaju sluha za ove osjetljive teme“, zaključeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor