Search
Close this search box.

Akcija udruženja Devet dobih žena: Ko god hoće neka uzme voće

Često se iz najobičnijih razgovora dese naše najbolje ideje. Tako smo razgovarajući o djeci, jer smo sve majke, saznali da malena Dina svakog dana nosi u školu voćku sa sebe i svoju drugaricu. Malo je trebalo da se sve usaglasimo i sprovedemo akciju koju smo nazvali „ Ko god hoće neka uzme voće“, saopštila je Sanela Rastoder, članica neformalnog udruženja “Devet dobrih žena”.

“Zamišljena je tako da u školama budu postavljenje „korpe zdravlja“ gdje će djeca, roditelji, prosvjetni radnici, ostavljati svježe, oprano voće za svoje drugare. Možda su imali trening, možda su žurili da ne zakasne na čas, možda nečiji roditelj nije imao voćku tog dana da ponudi svom djetetu”, dodaje ona.

Akcija je, kae Rastoder, namijenjena osnovcima, kako bi uticali na formiranje dobrih navika u ishrani kao preduslov zdravog života, jer smo “svjesni činjenice koliko djeca nerado konzumiraju ove proizvode”.

“Problem gojaznosti, učenje, dijeljenja i davanja i razvoj empatije među vršnjcima cilj je akcije „Ko god hoće neka uzme voće“. Takođe želimo da se zahvalimo onim direktorima škola koji su imali sluha i sa oduševljenjem pružili ruku podrške.Korpe zdravlja će biti postavljene u osnovnim školama :“Božidar Vuković Podgoričanin“, “Pavle Rovinski“, “Milorad Musa Burzan“, “Vlado Milić“, “Sutjeska“ i „Radojica Perović“. Zato, dragi roditelji, kada spremate djecu za školu sjetite se jednog Marka, jedne Samire, jednog Nikole i umjesto jedne jabuke Vašem djetetu dajte dvije. Neka Vaše dijete bude srećno dijeleći sa drugom kojeg i ne zna, neka vršnjačko vršnjačko nestane kroz lekcije dobrote jer malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobijaju u pravi čas”, zaključuju u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor