Search
Close this search box.

Advokat oštećene porodice zatražio izuzeće sudija na suđenju Adisu Muratoviću

Prema njegovim riječima, sudije Adamović i Mrdak su svojim radnjama doveli u pitanje ne samo pristrasnost, već i svoju stručnostSuđenje Rožajcu Adisu Muratoviću, optuženom za teško ubistvo, nastavljeno je juče u Višem sudu u Bijelom Polju, pred vijećem kojim predsjedava sudija Ivan Adamović.

Dok se čekalo da se o svojim nalazima izjasne sudski vještaci psihijatrijske struke dr Mirjana Varagić i balističar Božidar Bakić, punomoćnik oštećene porodice Munever Kuč je, nakon što mu nije dozvoljeno da nastavi ispitivanje psihologa Nataše Vuković, koje je počelo na pretprošlom pretresu, a nije završeno, tražio konsultacije s ocem i bratom ubijenog Anesa Kalača.

Poslije toga je tražio izuzeće predsjedavajućeg sudije Ivana Adamovića i člana vijeća sudije Dragana Mrdaka.

Umjesto da utvrđuju krivičnopravnu odgovornost optuženog, sudije Adamović i Mrdak očigledno su iskazali aktivnost da utvrde “krivicu” pokojnog Kalača, koji je mlad lišen života. Pristrasni su i sve rade na štetu pravde. A porodica devet godina čeka na pravdu – kazao je Kuč.

Prema njegovim riječima, sudije Adamović i Mrdak su svojim radnjama doveli u pitanje ne samo pristrasnost, već i svoju stručnost.

– Ni prema oštećenoj porodici Kalač nijesu imali ni najmanji stepen pijeteta u odnosu na njihovu veliku bol. Oni više ne mogu postupati u ovom predmetu i očekujemo da ih predsjednik Višeg suda, nakon što izvrši uvid u kompletne spise predmeta, razriješi u ovom predmetu – rekao je Kuč.

Na prethodnom pretresu Muratović je izrazio žaljenje zbog događaja i kazao da se slabo čega sjeća. Njega je Viši sud u Bijelom Polju prethodno u odsustvu osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Anesa Kalača 27. jula 2014. godine u Rožajama. Muratović je bio u bjekstvu sedam godina, a nakon hapšenja i ekstradicije počelo mu je ponovno suđenje. Apelacioni sud je ukinuo presudu i predmet vratio na ponovni postupak.

Prema optužnici, Muratovići su 27.jula 2014, oko 23.30, nakon fizičkog obračuna koji se dogodio oko podne istog dana, po ranijem dogovoru i razrađenom planu, na benzinskoj pumpi u Rožajama pokušali da liše života sugrađane Anesa KalačaArmina KalačaKemala Nurkovića, Elvisa Jahovića i Šabana Tarhaniša. Adis Muratović je tom prilikom, kako se navodi, ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Anesa Kalača i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život. Usljed zadobijenih povreda, Kalač je tri dana kasnije preminuo u Kliničkom centru.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor