Adrović i Pejović saslušani i vraćeni u pritvor do 72 sata

Šefu Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina (UPC) Elviru Adroviću i vođi mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutinu Pejoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon što su kasno sinoć saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Njih dvojica privedeni su juče zbog sumnje da su učestvovali u krađi zaplijenjenih cigareta.

Državno tužilaštvo sumnja da su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću.

Ukradene cigarete nađene su u mjestu Velje brdo, nadomak Podgorice, a njihova vrijednost procjenjuje se na oko milion eura.

Kako je prenio portal Libertas, u pitanju su osumnjičeni za nestanak kamiona punog cigareta, koje je država zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar i planirala da uništi u nikšićkoj fabrici “M konstrukšen”.

Zbog sumnje da su umiješani u krađu duvanskih proizvoda uhapšeni su šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina (UPC) Elvir Adrović i član komisije, ujedno vođa mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC, Milutin Pejović.

Komisiju, osim Adrovića i Pejovića, čine i Miško Saveljić i Radivoje Vujačić.

Saveljić se u evidenciji Uprave prihoda vodi kao viši carinski inspektor za suzbijanje krijumčarenja, a Vujačić kao samostalni carinik, takođe, zadužen za suzbijanje krijumčarenja.

izvor.rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor