Abazović večeras sa predsjednikom Južne Koreje i predstavnicima svjetskih kompanija

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović imaće danas niz aktivnosti na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje će se sastati sa brojnim svjetskim liderima, ali i održati sastanke sa predstavnicima brojnih svjetskih kompanija, saopšteno je iz Vlade.Abazović će se, navode iz Vlade,  između ostalih, danas sresti i sa predsjednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom, potpredsjednikom PayPal-a Ričardom Nešom. Planiran je susret sa predsjednikom Južne Koreje Jun Suk Julom. Takođe, on će na izdvojenom sastanku sa najpoznatijim južnokorejskim kompanijama, poput Samsung, SK group i Hjundai, predstaviti Crnu Goru i njene potencijale i investicione mogućnosti.

Svjetski ekonomski forum održava se pod temom “Saradnja u fragmentiranom svijetu”, trajaće do 20. januara, a na sastanku će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svjetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti.

„Učestvuju šefovi 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, predstavnici Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i brojnih drugih međunarodnih organizacija“, navodi se u saopštenju.

IZVOR:PORTAL ANALITIKA

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor