Abazović: U Srbiji ću sa kolegama razgovarati o pretresanju poslanika na granici

Naveo je i da je potpredsjednik Vlade Vladimir Joković izrazio želju da posjeti Srbiju

Premijer Dritan Abazović osudio je pretresanju poslanika na granici sa Srbijom i poručio da će sa kolegama u toj zemlji otvoriti tu temu.

Naglasio je da ne misli da treba da ide putem reciprociteta, stvari koji su negativne ne treba da budu praksa.

– Ne treba da dozvolimo da nas neko ponižava, treba da se koristimo dobrom praksom. To je prednost koju Crna Gora ima u odnosu na zemlje regiona. Postoje i suvišni komentari carinika i zaposlenih, koji pitaju gdje idete, što pričate taj jezik, te stvari treba da se izbjegnu. Cilj je da se unaprijedi saradnja, da se te stvari ne dešavaju. Pomenućemo pitanje sve u cilju dobrih odnosa – naglasio je premijer.

Naveo je i da je potpredsjednik Vlade Vladimir Joković izrazio želju da posjeti Srbiju.

– Nismo u mogućnosti za neke dalje posjete zbog finansija, Srbija je blizu i ne iziskuje troškove. Nismo u mogućnosti da idemo dalje – dodao je.

Joković je pojasnio da će se razgovarati o hrani i životnim namirnicama.

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović naglasio je da se nada će ova posjeta Srbiji doprinijeti jačanju odnosa i nadam se da građani zbog svojih ubjeđenja neće biti maltretirani na granici.

– Očekujem da ćete vašim autoritetom pokušati da skrenete pažnju kolegama iz Srbije. Čim se odnosi ne poprave, tražiću reciprocitet da Crna Gora tako brani građane – dodao je Ibrahimović.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić je rekao kad dođe srpski ministar unutrašnjih poslova u Crnu Goru u poluuniformisanom stanju, mi smo se radi dobrih odnosa sa Srbijom, ponašali krajnje kooperativno.

– Odogovor je bio i posle toga, ovo što se dešava našim poslanicima iz opozicije i nas koji smo podrška ovoj vladi. To je sve zbog jedne činjenice, a to je podrška presudama suda kojeg je i Srbija prihvatila. Znam da vam nije laka posjeta, išao bih sa vama da nije Samita NATO-a. Ovo je među prioritetima naše vanjske politike da rješavamo odnose – naveo je Krivokapić.

Podsjetimo, Abazović će posjetiti Srbiju 29. juna.

izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor