Search
Close this search box.

Abazović poziva na izmirenje penzionera i Fonda PIO

                                Foto: N.K.

Premijer Dritan Abazović nedavno je pozvao predsjednika Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branka Vešovića kako bi ova najbrojnija organizacija naše najbrojnije populacije izgladila višemjesečne nesporazume sa Fondom PIO.

Vešović je o tom izvijestio svoj upravni odbor na jučerašnjoj sjednici što su oni i podržali.

 Pozvan sam lično 20. decembra od strane premijera Abazovića na razgovor u vezi sa novonastalom situacijom na relaciji Fond PIO i Savez udruženja penzionera Crne Gore. Izvijestio sam ga o stanju u penzionerskoj organizaciji i koja su to pitanja koja su uzrokovala nesporazum Saveza i opštinskih udruženja penzionera Crne Gore sa Fondom PIO – kazao je Vešović.

Kako je istakao na sjednici, pokušaće da izglade nesuglasice i uspostave dobru saradnju sa Fondom PIO kao njihovom krovnom institucijom kakvu su imali godinama.

Kako je saopštio na sjednici, Abazović mu je kazao da tenzije treba spustiti, i u tom kontekstu predložio zajednički sastanak, poslije novogodišnjih praznika između predstavnika Vlade, ministra finansija i ministra rada i socijalnog staranja, Fonda PIO i Saveza udruženja penzionera Crne Gore. Dogovor je da se sastanak održi pod ingerencijom premijera, što je predsjednik Saveza prihvatio.

Na sjednici su sumirali rezultate u godini koja je za nama i podsjetili da je zbog otežane saradnje sa Fondom PIO tokom prethodne godine Vešović i poslije mnogo telefonskih razgovora od nadležnih ministarstava i Fonda PIO nije dobio povratnu informaciju u vezi sa otkupom jagnjadi za crnogorske penzionere gdje je poslije 18 godina izostala participacija po kilogramu jagnjetine.

Opštinska udruženja penzionera Crne Gore izrazila su nezadovoljstvo i dala primjedbe što ove godine Ministarstvo i Fond PIO nijesu učestvovali u dotaciji cijena jagnjadi.

Međutim, na inicijativu predsjednika Saveza udruženja penzionera obezbijeđen je drugi dio zimnice i usklađene su cijene koje su se odnosile na pakete sa suhomesnatim proizvodima, telećim, junećim i svinjskim polutkama.

Ovim programom obuhvaćena je i isporuka jagnjećeg mesa po cijeni od 7,90 eura po kilogramu bez participacije i na 10 beskamatnih rata. Isporučeno je oko 4.000 jagnjadi, 4.500 paketa, telećih i svinjskih polutki, kao i ostalog svježeg mesa u ukupnoj količini 134.683 kg.

 Sprovođenjem ovog programa koliko-toliko smo uspjeli pomoći penzionerima oko obezbjeđivanja zimnice – kazao je Vešović.

Na sjednici je na kraju usvojena i odluka o održavanju godišnjih skupština udruženja penzionera za iduću godinu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor