Abazović i Kurti potpisali bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju

Otvaranje zajedničkog vazdušnog koridora između Crne Gore i Republike Kosovo povećava mobilnost i razvija turizam i trgovinu između dvije zemljePredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsjednik Vlade Republike Kosovo Aljbin Kurti potpisali su danas u Prištini bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo koji će omogućiti brojne pogodnosti za avio-saobraćaj dvije države.

– Hvala Crnoj Gori na snažnoj podršci u mnogim regionalnim i međunarodnim inicijativama i forumima, istakao je kosovski premijer Aljbin Kurti dodajući da je Crna Gora uvijek prijateljski nastrojena prema Republici Kosovo.

Dodao je: „Srećan sam jer smo potpisali Sporazum koji će građanima Republike Kosovo omogućiti značajno skraćenje putovanja za Prištinu“.

Abazović je naznačio da je Crna Gora uvijek davala podršku Republici Kosovo u evropskim integracijama i da je zadovoljan zbog potpisanog Sporazuma.

– Ponosni smo na ekonomsku saradnju i puno investicija sa Kosova u Crnoj Gori, u posljednje vrijeme, što rezultira otvaranjem novih fabrika i izgradnjom novih hotela, kazao je Abazović ističući usmjerenost dvije vlade da zajednički rade na izgradnji tunela koji će bolje povezati Plav i Dečane i značajno poboljšanje puta između Rožaja i Peći.

Otvaranje zajedničkog vazdušnog koridora između Crne Gore i Republike Kosovo povećava mobilnost i razvija turizam i trgovinu između dvije zemlje, saopšteno je iz Vlade.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor