Realizovana obuka digitalnih vještina pod nazivom „Učenje na daljinu“

NVO Centar kreativnih vještina realizovao je obuku digitalnih vještina pod nazivom „Učenje na daljinu“ sa učenicima srednjih škola sa područja opštine Berane.

mladiberana.me
mladiberana.me

Cilj obuke je podsticanje učenika na dalji razvoj funkcionanog znanja, promociju nauke i naučnih dostignuća kao i razvijanje razmišljanja kroz povezivanje dosadašnjih znanja sa naukom i razvijenom tehnologijom i internetom, da bi naši učenici mogli da se osposobe za učenje na daljinu i rad na daljinu, jer je takav vid danas u mnogim kompanijama preduslov za angažman ali i inovativno tržište rada.

Svakako su učenici u vrijeme pandemija korona virusa osjetili i bili aktivni učesnici učenja na daljinu pa im ovaj vid rada nije nepoznat, ali su istakli da im je ovaj vid učenja nedovoljan za adekvatan vid školovanja ali da nije nemoguć i da će raditi na daljem usavršavanju, jer to od njih zahtijeva tržište kako na naučnom tako i na poslovnom polju.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta „Nauka kao put do budućnosti“ koji je podržan od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor