Zogović: Skupština treba da izabere Vladu

Đukanoviću je počelo da fali konzistentnosti na dnevnom nivou. Budi se sa pričom o nefunkcionalnom Parlamentu a onda uveče DPS, njegova privatna partija, glasa protiv, po sopstvenom priznanju, i spriječi smjenu predsednice tog istog „nefunkcionalnog“ Parlamenta, kazao je u izjavi za IN4S, poslanik Milun Zogović.

„Priznajući da to čine od golog straha od DF-a, koji bi spriječio Đukanovića u ustavorušiteljskom naumu dok su im od Đurovićke drugačija očekivanja. Davanja mandata nije stvar Đukanovićeve volje nego jasna ustavna dužnist i obaveza. Zato koliko god da se „komeša i vrpolji“ ako postoji parlamentarna većina od 41 poslednji evropski diktator će morati da se vrati „k poznaniju“ prava“, istakao je Đukanović i dodao:

Naravno, vidjećemo, kakvu će sudbinu doživejeti nova inicijativa o skraćenju mandata Skupštine i da li će se naći izdajnik koji bi dodao Đukanoviću pojas za spasavanje.

„Smatram da neće. To bi bio školski primjer političke korupcije na koji bi Specijalno državno Tužilaštvo trebalo da da odgovor. Mislim da ako Đukanović i dalje zadrlji da ne da mandat, Skupština treba u cilju očuvanja ustavnog poretka i javnog interesa da da Lekiću mandat i izabere Vladu“, naglasio je Zogović.

Dodaje da bi Đukanoviću bi bilo praktičnije da pozove Lekića na konsultacije, koga je inače bio po Ustavu dužan da pozove, a nije ga pozvao i da mu da mandat.

„Ne postoje rokovi koji ga u tome ograničavaju. Čak i oni koji se pozivaju analogiju, što je po meni neutemeljeno, i sa čime se duboko ne slažem jasno govore da se radi o instrukcionom a ne o prekulzivnom roku. To priznaju i poznati Đukanovićevi spavači i tumači prava. Ako postoji parlamentarna većina Đukanović neće moći još dugo da prenebregava tu činjenicu nego će morati da počne sa ispunjavanjem svojih ustavnih dužnosti u suprotnom parlamentarna većina mora odblokirati proces i spriječiti sulude nsume predsjednika, zaključio je Zogović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor