Znate li da riješite ove zagonetke?

Mnoga istraživanja su pokazala da je rješavanje zagonetki i pitalica izuzetno korisno za mozak. Ono izoštrava um, popravlja pamćenje i uči vas da obraćate pažnju i na najmanje detalje.

Uostalom, veoma je zabavno. Mi smo pripremili nekoliko zagonetki oko kojih ćete morati dobro da se potrudite. Pročitajte pažljivo sve informacije jer se odgovor krije među njima. Srećno!

1. Misterija sa svijećom

Starac i njegove tri ćerke živjeli su u selu. Jednog dana, starac se veoma razbolio i Smrt je došla po njega. Najstarija ćerka je zamolila Smrt da dopusti njenom ocu da živi još dvije godine i Smrt se složila.

Nakon što se Smrt vratila poslije dvije godine, srednja ćerka je zamolila Smrt za još jednu godinu i ona se složila. Godinu dana kasnije, Smrt se vratila, a najmlađa ćerka se pojavila sa svijećom i zamolila Smrt da njen otac živi dok svijeća u njenim rukama ne izgori.

Smrt je pristala. Kako je najmlađa ćerka planirala, Smrt se nikada nije vratila.

Pitanje: Šta je bio njen plan?

2. Misterija sa merdevinama

Pol je stajao na 25 metara visokim merdevinama i pao na zemlju. Međutim, nije poginuo niti se teško povrijedio.

Pitanje: Kako je to moguće?

3. Misterija sa novčićima

Imate dvije kofe vode. U prvoj, temperatura vode je 25ºC, a u drugoj 25ºF. Ubacili ste novčiće u svaku sa iste visine i oni su dodirnuli vodu u isto vrijeme.

Pitanje: Koji je novčić prvi pao na dno?

4. Misterija sa travom

Na polju, postoji red sa magičnom travom, koja se duplira u količini svakog dana. Prvog dana je tu jedan red, drugog dva reda i tako dalje. Travi je potrebno 10 dana da pokrije cijelo polje.

Pitanje: Koliko joj je potrebno da pokrije pola polja?

5. Misterija sa jabukom

U sobi se nalazi 10 ljudi i svi vide cijelu sobu i svakog u sobi. Želite da postavite jabuku tako da je svi vide, osim jedne osobe.

Pitanje: Gdje ćete postaviti jabuku?

6. Automobil protiv automobila

Postoje dva automobila, plavi ide 60 km/h, a crveni 40 km/h. Krenuli su u isto vrijeme, ali ipak će se u jednom momentu sresti.

Pitanje: Kako je to moguće?

7. Misterija sa drvetom jabuke

Dvije prijateljice, Marija i Ana, krenule su u šetnju po šumi. Iznenada, počela je kiša, a djevojke su ugledale napuštenu kuću i riješile da u njoj potraže sklonište.

Kada je kiša stala, prijateljice su bile suve, ali veoma gladne. Otišle su različitim putevima da potraže voće. Ana je pronašla drvo jabuke, ali kada je krenula da jede jabuku, pretvorila se u drvo.

Pola sata kasnije, Marija se tu stvorila i začula glas: „Tvoja prijateljica je pretvorena u drvo i moraš je pronaći ako želiš da je vratiš danas. Imaš jednu priliku. Ako pogriješiš, ona će ostati drvo zauvijek.“

Pitanje: Kako je Marija otkrila koje je drvo njena prijateljica?

Odgovori:

1. Najmlađa ćerka je ugasila svijeću nakon što je Smrt otišla i svijeća nikada nije izgorjela.

2. Pol je stajao na posljednjoj ljetvici na merdevinama.

3. Novčić u prvoj kofi. Na temperaturi od 25ºC voda je u tečnom stanju, dok se na 25ºF pretvara u led.

4. Kako se svakog dana duplira, 9. dana će biti polovina količine 10. dana. Stoga, pola polja će prekriti 9. dana.

5. Postavićete jabuku na nečiju glavu.

6. Putuju u suprotnim smjerovima.

7. Kako je kiša padala malo ranije, sva stabla moraju biti mokra. Jedino stablo koje nije bilo mokro, jeste njena prijateljica Ana.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor