Život im se pretvorio u pakao zbog igračke: Pazite što kupujete djeci

Kajli i Toni Kravens, roditelji djevojčice iz Ilinoisa, objavili su apel na Facebooku kako bi, kažu, druge roditelje upozorili na to da paze što poklanjaju svojoj djeci.

Svojoj ćerkici Lidiji poklonili su, naime, set dječje šminke koju su kupili u obližnjoj radnji, no malena je nakon samo par sati dobila tešku alergijsku reakciju i infekciju upravo zbog toga.

„Nikad nismo mogli zamisliti da će nam se dan kad smo se s njom igrali kao da se šminka pretvoriti u pravu noćnu moru. Činilo se kao da je sve bezazleno, pa radilo se samo o dječjoj igrački – napisala je Kajli.

„Lidija je, ispostavilo se, alergična na sastojke koji su u toj kozmetici i zadnjih sedmicu je u bolnici na liječenju. U samo 24sata je od zdrave djevojčice bila u krevetu, natečenih očiju i usta, i s osipom preko cijelog tijela. Bila je puna obloga kojima su joj pokušali da joj ublaže otekline tako što su ih mijenjali svakih 30 minuta dok lijekovi ne počnu da djeluju. Danima skoro ništa nije mogla da jede jer se mučila i koža na usnicama joj je bila potpuno ispucala. Dobra vijest je što smo nakon sedmicu pušteni kući jer je glavni dio alergije prošao. Na licu još ima vidljivu reakciju, no vremenom bi se trebalo da se smiri“ – opisala je ova majka pakao kroz koji je prošla zbog jedne ‘bezazlene igračke’.

„Molim vas, pazite što dajete svojoj djeci, koje igračke i ko je proizvođač, a posebno ako se radi o dječjoj kozmetici. Sve kako se ovo ne bi dogodilo i vašem djetetu“ – završila je apel i priložila fotografije male Lidije u danima kad je oboljela, kako bi svima pokazala kako je djecu opasno izlagati hemikalijama.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor