Žene: Laži koje govorimo sebi kada bježimo od intuicije

Odradili ste prvi sastanak, on se čini savršen, ali nekako niste zagrizli kao što ste očekivali. Da, ovo su ‘opravdanja’ u koja želite samu seb da ubijedite.

1. Postajem nervozna u njegovoj blizini jer mi se toliko sviđa. Nervoza srednjeg intenziteta je u redu, ali panika koja ne prestaje može ukazivati na to da vam je proradila savjest. Ako vam muškarac odgovara, uglavnom ćete se u njegovoj blizini osjećati opušteno. Pokušajte zato jednostavno biti svoji. Ako nakon nekoliko dana i dalje osjećate napetost, to je znak da niste jedno za drugo.

2. Želimo različite stvari, ali spremni smo na kompromis. Ako ste oboje zaista nespremni za vezanje, nastavite se viđati, ali ove riječi vode do prvoklasnog poricanja. Viđanje s nekim s kime vam nije dobro garancija je da nakon raskida nećete imati slomljeno srce. Pa prestanite forsirati ideju kompromisa ako žudite za boljim.

3. On je u redu. Ja sam previše izbirljiva. Umjesto da se uvjeravate u to, slušajte što vam govori instinkt (obično vam govori da on nije za vas). Potražite muškarca kojem zaista odgovarate i koji će postupati s vama kako želite pa čak i ako ste stvarno zahtjevni. Kada vam muškarac zaista odgovara, nećete se uvjeravati da je dobar ulov, nego ćete biti uzbuđeni svaki put kada se spremate da izađete s njim.

4. On je divna suprotnost mog bivšeg! Nakon raskida sa momkom koji je npr. bio nezaposlen ili neprestano loše volje, izlasci sa zavisnikom o poslu ili dečkom koji je uvijek dobre volje mogu biti pravo osvježenje. Ali to ne znači da ste pronašli srodnu dušu. Vezanje za dečka koji je sušta suprotnost vašeg bivšeg odvraća vas od fokusiranja na cijeli paket stvari koji vam treba da biste bili srećni. Novog dečka treba procijeniti je li zaista dobar za vas prema njegovim vrlinama, a ne prema tuđim.

5. Imamo toliko toga zajedničkog. Mora da nam je suđeno. Mnogi čudni parovi imaju izvrsnu hemiju, a mnogi savršeni parovi nemaju je uopšte. Ono što je važno, tvrde stručnjaci, je obostrana privlačnost, poštivanje i činjenica da vam je zabavno kada ste zajedno.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor