Žena iz Srbije spasila djevojčicu u Lučicama: Oživljavala sam je 10 minuta

Danica Savić (49) iz Zemuna spasla je život djevojčici, staroj oko sedam godina, koja se davila u moru na plaži Lučice kod Petrovca

Prava drama, ali sa srećnim krajem, odigrala se 26. juna, a hrabra Zemunka i njen brat uspjeli su da povrate u život dijete, koje je, kako kažu očevici, nekoliko minuta bilo pod vodom, na dubini od jednog metra.

– Sjedjela sam na plaži s bratom, ćerkom i unukom. Odjednom sam ugledala ženu koja je izlazila iz vode i u naručju držala djevojčicu. Žena je vrištala: „Dijete se udavilo!“ Pritrčala sam, djevojčica je bila potpuno bijela, iz usta i nosa joj je izlazila pjena. Spustila sam je na obalu, stavila joj ruku na srce, nije kucalo – počinje priču Danica Savić i nastavlja:

– Odmah sam joj obrisala usta i nos i počela da je reanimiram. Davala sam joj vještačko disanje i masirala joj srce, sigurno 10 minuta. Moj brat je prišao i pomogao mi oko oživljavanja. Ljudi oko nas su sve vrijeme zvali Hitnu pomoć i policiju, ali nas dvoje nismo odustajali!

Kako kaže, nakon 10 minuta grčevite borbe za maleni život, djevojčici je počela da se vraća boja, počela je plitko da diše, a njen brat joj je konačno osjetio puls.

– Povratila je vodu nekoliko puta, a onda je počela da ječi. Prskali smo je hladnom vodom, govorili joj da otvori oči, da je mama pored nje. U tom momentu je stigla Hitna pomoć iz Bara i odvezla djevojčicu u bolnicu – kaže sagovornica Kurira.

Ova žena, koja je postala heroina ljetovanja, dodaje da je kasnije saznala kako je došlo do toga da se djevojčica nađe pod vodom.

Izvor: Kurir

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor