Želimo da se oprostimo pobjedom, treba da budemo ponosni na rezultate ovog ljeta

 

Crnogorski reprezentativac Mlađan Janović smatra da našem timu neće nedostajati snage i motiva za duel sa Grčkom za peto mjesto u Evropi.

“Ajkule” će se utakmicom protiv “helena” oprostiti od kontinentalnog šampionata.

“Snage neće faliti jer se igra svaki drugi dan. Mislim da Mišić neće igrati zbog povrede i to je veliki hendikep za nas. Imamo samo jednog centra, a oni su pokriveni odlično na toj poziciji. Čak se jedan centar prebacuje na poziciju beka. I mi i oni ćemo za to peto mjesto više tražiti neki lični motiv, da se što bolje završi šampionat, jer su i Grci došli sa drugim ambicijama. Lijepo je na kraju oprostiti se pobjedom, ali na kraju ti stoji to nad glavom da si došao za nešto više. No, najbitnije je da se sjutra odigra dobro, da opravdamo sve što smo radili tokom ljeta. Moramo biti ponosni jer smo cijelo ljeto imali samo dva poraza, od Hrvatske i Srbije. Takođe, moramo voditi računa da se neko ne povrijedi, jer su ove utakmice najgore i zbog toga. Da završimo šampionat kako treba”, rekao je Janović.

Iskusni vaterpolista osvrnuo se i na duel sa Hrvatima u četvrtfinalu, koji je bio najvažniji na šampionatu.

“Znali smo da nas ne čeka lak posao, znali smo da su nam Hrvatska, Srbija, Italija na putu do do medalje. Taj meč sa Hrvatskom je bio najbitniji za nas, odigrali smo odlično u odbrani. Imali smo pad od četiri, pet minuta što je dovoljno jednoj reprezentaciji kao što je Hrvatska da prelomi utakmicu. Ima ekipa koje su mnogo mnogo iza nas, sa druge strane odigrali smo sličan vaterpolo kao ekipe koje se bore za medalju. Uvijek kad dođemo da igramo sa Hrvatima meč za medalju oni to odigraju bolje, iskusnije, na kraju krajeva imaju taj jedan kvalitet više”, kazao je Janović.

Golman Dejan Lazović vjeruje da će ekipa i u meču sa Grcima dati maksimum i takmičenje završiti pobjedom.

“Poznajemo se sa Grcima, znamo da su odlična ekipa. Iz Olimpijakosa dolazi 80 odsto ekipe. Ove godine su uzeli Ligu šampiona i neče biti ni malo lako. Vjerujem da će svi u ekipi i ovaj meč kao i ostale, odigrati na vrhunskom nivou, dati maksimum jer bi bilo lijepo takmičenje završiti pobjedom. Mislim da smo zaslužili poslije svega prikazanog da uzemo peto mjesto”, zaključio je Lazović.

Crna Gora i Grčka igraće sjutra od 18.15.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor