Zdovc: Biće teža utakmica, s više pritiska

Trener košarkaša Cedevite, Jure Zdovc, rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Budućnost Volija biti drugačija i teža od prethodnih i dodao da njegova ekipa mora da odigra mnogo bolje i čvršće.

„Nemam neki poseban predosjećaj šta će se dogoditi. Imali smo priliku da pobijedimo u prvoj utakmici. Na papiru će ovo biti teže. Ali, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo odigrati puno bolje, puno čvršće. Biće kompletno drugačija utakmica, jer je posljednja, s puno više pritiska na obje strane“, rekao je Zdovc, prenosi Hina.

Košarkaši Cedevite će u nedjelju od 19.00 u podgoričkoj dvorani „Morača“ pokušati da urade ono što im ove sezone još nije uspjelo – da pobijede Budućnost pred njenim navijačima i da na taj način izbore mjesto u finalu plej-ofa ABA lige.

„Drugu utakmicu smo igrali na momente kako bih želio. To treba ponoviti i još poboljšati. Sve će se brojati, i ta slobodna bacanja, svaki napad, svaka odbrana će biti jako bitna. Moramo biti pametni. Imamo par igrača koji se moraju kontrolisati u takvoj atmosferi. Moramo paziti na njih“, rekao je Zdovc.

Zdovc je svjestan težine zadatka koji je pred njegovom ekipom, jer je Budućnost ove sezone pred svojim navijačima poražena samo tri puta i to u utakmicama Eurokupa, protiv Darušafake, Lokomotive Kubanj i Bajerna.

„Igramo u teškoj atmosferi. Budućnost je izgubila kod kuće samo kad su bile evropske sudije, a ne iz regiona. Ali, uvjeren sam da ćemo imati pravi kriterijum i dati svoj maksimum“, rekao je on.

Zdovc je spreman i na eventualna taktička iznenađenja kolege Aleksandra Džikića.

„Sve je moguće, iako nijesmo primijetili da bi oni nešto mijenjali. Napadaće nas gdje smo najslabiji, na Musu koji je naša najveća rupa u odbrani, ali i on može biti dobar, kad hoće. Na niskom postu su nas dosta kaznili u prvoj utakmici. U drugoj smo već bili bolji, hrabriji. Moramo odigrati timsku odbranu. Ako ćemo opet ići na utakmicu od 90 poena, onda će biti teško“, zaključio je Zdovc.

Košarkaš Cedevite Vil Čeri rekao je da je predstojeća utakmica „velika za obje ekipe“.

„Dosadašnje utakmice bile su neizvjesne i u svakoj je publika odigrala ulogu. Čekaju nas zahtjevni uslovi, luda atmosfera, ali ne smijemo misliti na publiku, idemo da obavimo svoj posao“, rekao je Čeri.

On je istakao da su obje ekipe pod pritiskom.

„Krenuli smo u sezonu s nekim očekivanjima, a ona ne uključuju zaustavljanje u polufinalu. Pritisak je zabavan. Takve utakmice su one u kojima pokazuješ karakter, kad je ulog – sve ili ništa. Ovo je, više od svega, vrijeme da uzvratimo tim momcima za sve ovosezonske poraze“, dodao je on.

Izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor