Zbog izazivanja udesa u pijanom stanju 15 dana zatvora

Zbog izazivanja saobraćajne nezgode u alkoholisanom stanju sudija za prekšaje u Budvi izrekao je protiv B.Z.(37) iz Podgorice kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu od 400 eura.

Kako ističe u saopštenju sudija za prekršaje Marko Đukanović, B.Z. je juče, 1. 07. 2021. godine, oko 21,10 časova u mjestu Uglješići u Budvi, na magistralnom putu Budva-Cetinje, u stanju alkoholisanosti u koncentraciji od 2,96 g/kg alkohola u organizmu izazvao saobraćajnu nezgodu.

„B.Z. je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu saobraćajnu traku i udario u vozilo koje je naišlo iz suprotnog smjera. Zbog nezgode je nastala materijalna šteta na vozilima, a okrivljeni nije razmijenio podatke o sebi i vozilu sa oštećenim licem, čime je postupio suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, navodi se u saopštenju Đukanovića.

Odlukom suda, kako dodaje, okrivljenom je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od pet mjeseci, a izrečeno mu je ukupno šest kaznenih bodova.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor