Zbog ekološkog incidenta Pljevljaci ostali bez vode za piće

Naftna mrlja izazvala havariju na akumulaciji Otilovići.

Služba zaštite i spasavanja Opštine Pljevlja u saradnji sa firmom „Hemosan“, koristeći njihovu opremu i instrukcije, izvršila je čišćenje masne mrlje, koja je prethodnih dana izazvala ekološki incident na akumulaciji Otilovići čime je gradsko područje ostalo bez vode za piće.

Prvi čovjek Službe zaštite i spasavanja Goran Čavić kaže da se radilo o izlivanju nekog naftnog derivata i to u manjoj količini, na samoj površini vode jezera Otilovići.

– Koristeći opremu odradili smo dobar posao, jer mrlje nakon izvršenog posla nije bilo. Iako se nije radilo o većoj količini, bili smo u obavezi da preduzmemo sve propisane mjere da bi se ona uklonila. Takođe, uz pomoć ribočuvara iz Ribolovnog kluba Lipljen, izvršili smo čišćenje ivice brane i uklonili 12 buradi iz ranijeg perioda – kazao je Čavić.

Iz gradskog „Vodovoda“ već ranije je saopšteno da se voda iz gradske vodovodne mreže može koristiti samo za tehničku upotrebu.

Ekološki incident na vještačkoj akumulaciji Otilovići, odakle se Pljevlja snabdijevaju vodom, onemogućio je Pljevljake da vodu koriste za piće. Takvo stanje će potrajati dok rezultati istraživanja ne pokažu da u vodi nema opasnih materija.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor