Završeno preko 70 odsto posla

Radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Petnjici teku po planu

Radovi u Gusarima teku po planu

PETNjICA – Radovi na postrojenju biljnog prečišćivača za otpadne vode u Gusarama odvijaju se planiranom dinamikom, nakon što je obišao gradilište saopštio je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agovoć.

– Konzorcijum Limos je dosad završio preko 70 odsto predviđenih radova na ovom objektu. Sada predstoji uređivanje pet kada, a onda dolazi do sađenja određenih biljnih vrsta koje će biti potrebne da ovaj objekat funkcioniše na pravi način. Raduje to što će ovo postrojenje doprinijeti zaštiti životne sredine, a posebno samom centru Petnjice odakle će sve otpadne vode biti tretirane na odgovarajući način – naveo je Agović.

On je podsjetio da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena od strane opštine Petnjica, Centra za međunarodnu saradnju i razvoj iz Slovenije kao i Ministarstva održivog razvoja i turizma. Kazao je da vrijednost ove investicije iznosi oko 450 hiiljada eura.

– Računam da će radovi na ovom projektu biti završeni do kraja jula, onako kako je to i obećao izvođač radova, te da početkom avgusta možemo očekivati da postrojenje u potpunosti profunkcioniše – naglasio je Agović dodajući da lokalnu upravu očekuje obaveza i oko pronalaska lokacije za izgradnju sanitarne deponije.

D.J.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor