Završeno čišćenje korita Breznice

Radnici Radne jedinice za održavanje javnih površina završili su čišćenje korita rijeke Breznice. Više od 960 metara kubnih smeća je izvaćeno iz rijeke.

Na dužini od 500 metara, koliko su radnici Radne jedinice za održavanje javnih površina očistilo korito Breznice izvučeno je više od 960 metar kubnih smeća. Po riječima Olgice Otašević, rukovodioca ove radne jedinice u vodi je bilo svega, od utroba domaćih životinja, koža, baštenskog otpada, namještaja, kućnog otpada. To je ogledalo ponašanja naših sugrađana, jer se korito rijeke čisti svake godine.

Ovogodišnje čišćenje je završena. Neočišćeno je ostalo korito Breznice dužinom Ulice  Mila Peruničića, s tim što je obaveza Komunalnih usluga da čiste korito rijeke  pored pijace.

Otašević napominje i da  na očišćenom dijelu korita rijeke ima neočišćenih dionica , tamo gdje mašine nisu mogle proći visokonaponska kabla i kabla  kablovskih operatora.

S obzirom da ovaj posao DOO Čistoći , kao izvođaču radova , plaća nadležni opštinski sekretraijat građani treba da vode računa o odlaganju kabastog otpada. Pare uložene u čišćenje korita rijeke svake godine, mogle su se upotrijebiti za mnoge druge sadržaje, koje je bi obogatile grad.

 

 

Izvor: PvPortal.me

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor