Završeni poslovi na investicionom održavanju gradskih saobraćajnica

Radovi na sanaciji i presvlačenju kolovoznih i pješačkih površina asfaltnim zastorom, koje je finansirala Opština Pljevlja, završeni su, a na preko 100 gradskih saobraćajnica je ugrađeno oko 2.250 tona asfaltne mase

Vrijednost investicije iznosila je 228.411,70  eura, asfaltirano je 17.190 metara kvadratnih saobraćajnih površina, dok je radove izvodila firma „AG Infoplan“ iz Nikšića.

Radovima je obuhvaćeno je asfaltiranje udarnih rupa, oštećenja prilikom izvođenja radova komunalnih preduzeća, kao i većih kolovoznih pravaca, odnosno krakova ulica u gradskom području koji su do sada bili na tamponu i to u naseljima Golubinja, Guke, Komini, Ševari, Potrlica, Bogiševac, Centar i Židovići.

Lokalna samouprava redovno godišnje opredijeli preko 300.000 eura za sanaciju i presvlačenje gradskih saobraćajnica. Ovaj iznos se iz godine u godinu povećava s obzirom na potrebu uređenja saobraćajnica u širem gradskom podrčju i velikog broja radova na gradskoj vodovodnoj infrastrukturi.

Uporedo sa ovim aktivnostima Opština Pljevlja godišnje finansira i potpunu izgradnju saobraćajnica sa kompletnom infrastrukturom. Ove godine izgrađuje se Ostroška ulica, prošle godine je rekonstruisana Omladinska ulica, dok se za narednu godinu planira izgradnja saobraćajne infrastrukture u naselju Dolovi II.

Izvor pljevlja.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor