Završene konsultacije: Brajović u petak raspisuje predsjedničke izbore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović će u petak 19.januara raspisati predsjedničke izbore, saopštio je nakon konsultacija sa liderima parlamentarnih stranaka.

        „Svi relevantni politički subjekti koji odgovorno pristupaju obavezama došli su na sastanak. Svi moji sagovornici su danas vrlo jasno potvrdili da ćemo na pozitivan način voditi kampanju. Sasvim je jasno da će u kampanji biti određenih podmetanja ili sukoba ali vjerujem da je vrlo jasno da će građani znati da razlikuju istinu od laži, kao i do sada. Odsustvo opozicije precizno pokazuje nedostatak odgovornosti koji imaju prema građanima Crne Gore, a posebno prema onim građanima koji su njih glasali. Ja bih rekao i da to pokazuje i značajne probleme koje imaju u međusobnoj komunikaciji. Ako ne mogu zajednički sastanak da organizuju nije bilo za očekivati da dođu ni na ovaj sastanak da se suoče sa argumentima parlamentarne većine. S druge strane parlamentarna većina, čiji su predstavnici partija danas došli na sastanak, odgovorno rade svoj posao, štite Ustav i državu Crnu Goru,“ kazao je Brajović.

Na konsultacije su stigli predsjednik DPS-a Milo Đukanović, lider Force Nazif Cungu, prvi čovjek DUA Mehmet Zenka, Andrija Popović iz Liberalne partije, Marija Vučinović iz HGI i Đerđ Camaj iz Albanske alternative.

Predstavnici Demokrata, Demokratskog fronta, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Demosa i URE nijesu prisustvovali sastanku.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor