Zašto je Ajnštajn isplazio jezik?

Sigurno ste već vidjeli fotografiju s Albertom Ajnštajnom u neobičnoj pozi – isplaženog jezika. No, ovdje ipak nije riječ o montaži, nego je fotografija doista autentična. Što se to dogodilo i kojom se to prigodom genijalni fizičar tako opustio?

 
Fotografija se svidjela i Ajnštajnu (Screenshot Youtube)

Sve montaže koje ste vidjeli vjerovatno jesu uklopljene u nerealne scenarije i prigode, no Ajnštajnovo lice i – jezik na fotografiji su njegovi.

Stvarna priča ide ovako: Za 72. Ajnštainov rođendan njegovi su mu prijatelji i kolege pripremili proslavu 14. marta 1951. godine u Prinston klubu. Na proslavu su stigli brojni gosti, kao i fotografi medija, prenosi Express.hr.

Pri kraju proslave Ajnštajn je već bio prilično izmoren. Ali je obavljao dužnost i revno pozirao fotoreporterima. Na kraju se jedan njegov prijatelj ponudio da ga odveze kući s proslave. I taman kad je profesor Ajnštajn ulazio u vozilo jedan je fotoreporter povikao „E, jel može još jedna fotografrafija

Fotograf Art Sase (Sasse) koji je snimio taj trenutak tvrdi da se Ajnštajn nakon toga okrenuo i isplazio jezik, a on je okinuo fotografiju koja je postala slavna.

Fotografija se svidjela i samom Ajnštajnu, koji je od fotografa naručio čak devet primjeraka, od kojih je neke iskoristio za slanje čestitki.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor