Zaslužili smo pobjedu, ali nema nazad…

Crnogorski vaterpolisti nisu uspjeli da se umiješaju u borbu za medalje na Evropskom prvenstvu, a nakon prespavane noći Draganu Draškoviću i Vladanu Spaiću bilo je jasno da su “ajkule” mogle da sruše Hrvatsku.

Naš nacionalni tim se sada okreće razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta.

“Izgubili smo utakmicu koju smo vodili gotovo cijelo vrijeme. Ko je gledao vidio je da smo bili mnogo bolji od Hrvatske. Ali, u sportu ne pobijedi uvijek bolji. Ostaje veliki žal, zaslužili smo pobjedu, ali nema nazad, moramo da idemo dalje. Ostala su nam još dva meča i moramo ih odigrati kako treba. Slijede Mađari, ekipa koja je odigrala loše takmičenje. Dva puta smo ljetos igrali sa njima, i dobili smo ih oba puta. Nadam se da ćemo se izdići iz svega ovoga, pobijediti Mađare i boriti se za peto mjesto”, kazao je Drašković.

Spaić ističe da su odigrali odličan meč protiv Hrvata, da ostaje veliki žal, ali da sada moraju da se okrenu narednim utakmicama.

“Utisci su se malo slegli nakon prespavane noći. I dalje ostaje taj veliki žal za propuštenim šansama, i za ne ulazak u borbe za medalju. No, izgubili smo od svjetskog prvaka, dali smo sve od sebe, meč smo napuštili uzdignute glave i moramo dalje. Borili smo se, ponavljam nijesmo iskoristili neke šanse kojima bi uveli meč u završnicu kako nama odgovara, na našu vodenicu. Oni su iskoristili neke naše trenutke nepažnje”, rekao je Spaić i nastavio:

“Mislim da smo igrali 25 minuta vrhunski vaterpolo, i u napadu i u odbrani, dominirali smo, ali to očigledno ovaj put nije bilo dovoljno. Sigurno da protiv Mađara neće biti lako, treba se psihički pripremiti poslije sinoćnje potrošnje. Mađari su odlična ekipa, pokazali su to u Svjetskoj ligi, ovdje ih je Srbija dobila suviše lako po meni. Sigurno da će biti težak meč i ostaje nam da se borimo za peto mjesto što nije mala stvar”, poručio je Spaić.

Susret Crne Gore i Mađarske igraće se sjutra od 16.45 časova.

Izvor: cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor