Zaplijenjeno 10 kilograma marihuane, uhapšene dvije osobe

Pripadnici crnogorske policije uhapsili su dvije osobe i zaplijenili 150 kilograma marihuane, saopšteno je iz Uprave policije.

“Tim Granične policija Tuzi je juče na lokalnom putunom pravcu koji vodi od Korita prema Podgorici, u mjestu Medun-Kuči, na osnovu operativnimh saznanja zaustavio i kontrolisao tri putnička vozila koja su se kretala prema Podgorici. Kontrolisani su Audi A3 danilovgradskih registarskih oznaka kojim je upravljao E.Š. (26) iz Podgorice, VW Šaran podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.Ć. (23) iz Podgorice i Audi A3 podgoričkih registarskih oznaka kojim je uprvljao podgoričanin M.K. (21), dok se na suvozačevom mjestu nalazila L.K. (18) takođe iz Podgorice”.

Kako se dalje  navodi, u prtljažniku vozila VW Šaran i na mjestu za zadnja sjedišta pronađeno je sedam većih jutanih džakova, dok je jedan džak bio na suvozačevom mjestu.

“Policijci su pronašli i oduzeli osam džakova u kojim se nalazilo 150 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana ukupne težine od oko 150 kilograma”.

Osobe, vozila i oduzeta droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, na dalje postupanje.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Ć. i E.Š. uhapse i da se privedu uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok za dva lica se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela”, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor