Zamjena beba otkrivena nakon 20 godina?

Medicinskom pretragom jedna porodica sa primorja slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opšte bolnice.

     (foto: Radio Tivat)

Nakon šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dijete raslo u familiji koja, takođe, živi na primorju. Ovaj slučaj dobio je sudski epilog, što su za „Dan“ potvrdili iz kotorske bolnice.

Prema pouzdanim informacijama ovog lista, porodice čije su bebe zamijenjene prije dvije decenije u kotorskoj bolnici su iz opština Budva i Herceg Novi.

“U toku je jedan sudski spor sa predmetom utvrđivanja zamjene beba u porodilištu bolnice Kotor. Po nalogu suda garantovana je tajnost podataka, tako da smo u obavezi da se pridržavamo te odluke suda i ne možemo objavljivati bilo kakve informacije vezano za taj spor“,  odgovorio je direktor kotorske bolnice doktor Ivan Ilić na pitanja Dana u vezi sa tim slučajem.

Zbog propusta u kotorskoj Bolnici, oštećene porodice navodno traže milionsku odštetu.

Podsjetimo, nedavno je slučaj zamjene beba u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore uznemirio crnogorsku javnost, ali je on, na svu sreću, ubrzo razriješen.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor