Zamijeniti lične karte u previđenom roku

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apeluje na građane da izvrše zakonsku obavezu zamjene lične karte, koja se izdaje prvi put, koja je istekla ili je oglašena nevažećom ili postoje razlozi za zamjenu lične karte.

„To mogu učiniti tako što će se u mjestu svog prebivališta javiti područnoj jedinici – filijali MUP-a, radi izdavanja nove lične karte III generacije, kako ne bi protiv istih bio pokrenut prekršajni postupak shodno Zakonu o ličnoj karti“, kazali su iz MUP-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kazali su da su pokrenuli aktivnosti na terenu, radi upoznavanja građana (50.352 lica) sa zakonskom obavezom podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte, u roku od osam dana od prestanka važenja lične karte, oglašavanja nevažećom ili utrđivanja razloga za zamjenu lične karte.

Podsjećaju na zakonsku obavezu podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte u roku od tri mjeseca poslije navršene 18 godine, ukoliko se lična karta izdaje prvi put.

Podsjećaju i da su za nepoštovanje ovih obaveza predviđene novčane kazne za prekršaj u iznosu od 60 do 180 eura i od 120 eura do 300 eura.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor