Zadatak je eliminisati DF po svaku cijenu

Lider Pokreta za promjene (PZP), Nebojša Medojević, pozvao je predsjednicu Vrhvnog suda, Vesnu Medenicu, da obezbijedi javni prenos suđenja u slučaju pranja novca.

 
„Jasno je da sam ja meta“: Medojević na današnjem presu

Podsjećamo, Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv grupe osumnjičene da je, predvođena Medojevićem i biznismenom Momirom Nikolićem, prala novac.

Navodeći kako je očekivao ovakvu odluku sudskog vijeća, Medojević je na pres konferenciji rekao da su i ovog puta prevagnuli „politički motivi“.

„Ovo je još jedan od montiranih procas. Ne postoji nijedan dokaz koji je pribavljen nakon 13 mjeseci istrage. Pozivam Medenicu da i ovaj montirani proces bude javan“, rekao je Medojević.

Navodeći kako je riječ o „brutalnom napadu na DF“, Medojević je rekao da je spreman da na javnom suđenju objasni ko pere pare u Crnoj Gori.

„Jasno je da sam ja meta, jer je zadatak eliminisati DF po svaku cijenu. Ovaj progon DF-a može da se završi velikom destabilizacijom Crne Gore“, rekao je Medojević.

Komentarišući potvrđivanje optužnice, funkcioner DF-a, Branko Radulović, rekao je da je ovo „peti proces za navodna krivična djela koji se vodi protiv DF-„.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, saopštio je da se DF neće predati, te da neće pristati da budu poniženi i zatvarani.

„Naš otpor će biti odgovoran i časan i uzeće u obzir intrerese svih građana. Narednih dana obavijestićemo građane o potezima vezano za Milana Kneževiću“, najavio je Mandić.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor