Za zapošljavanje OSI 1,5 miliona

Zavod za zapošljavanje sjutra će objaviti javni poziv za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, za šta će biti opredijenjeno 1,5 miliona eura.

Tu odluku donio je danas Upravni odbor, na sjednici , kojom je predsjedavala Ranka Pavićević.

Odluka je saglasna prethodno pribavljenom mišljenju Savjeta Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.
Riječ je o šestom javnom pozivu, namijenjenom pravnim i fizičkim licima, koji se bave podsticanjem zapošljavanja lica sa invaliditetom.
Javni poziv je otvoren do 22.februara, do 15 časova.

Kako je saopšteno iz ZZZCG cilj javnog poziva je uključivanje najmanje 180 lica sa invaliditetom u projektima i to 40 odsto žena.

“Zbog ograničenja propisanih Zakonom o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja na javni poziv ne mogu se prijaviti: organi državne uprave, organi lokalne samouprave, organi lokalne uprave, javna preduzeća, javne ustanove i državni fondovi. U projektu, međutim, ta pravna lica mogu učestvovati kao podugovarači”, navodi se u saopštenju.

Programom rada i budžetom Zavoda za 2018. obezbijeđeno je 3,3 miliona eura za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, od čega je 300.000 eura za obaveze prema izvođačima projekata, po pozivu iz novembra prošle godine.

“Zavod planira u narednom period da raspiše još jedan poziv, takođe, vrijedan 1,5 miliona eura. Do kraja godine biće bespovratno dodijeljeno raspoloživih tri miliona eura grant šema”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor