Wizz air povezuje CG sa sedam evropskih destinacija

Mađarski niskobudžetni avioprevoznik Wizz air, jedan od najpoznatijih svjetskih lowcostera, od kraja maja će povezivati Crnu Goru sa sedam evropskih destinacija, a većina linija biće aktivna do kraja oktobra preko aerodroma u Podgorici i Tivtu, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Iz te kompanije dodaju da će poslije duže pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, Wizz Air onovo otvoriti popularnu liniju Milano – Tivat – Milano, od 6. juna i saobraćaće utorkom i subotom. Avioni će sa podgoričkog aerodroma letjeti ka tom italijanskom gradu od 14. juna, ponedjeljkom i petkom.

Iz te kompanije su Aerodomima Crne Gore najavili letove ka Budimpešti od 14. juna iz Tivta, zaključno sa 29. oktobrom, ponedjeljkom i petkom.

“Dan kasnije,15. juna, otvara se linija Beč – Tivat – Beč i biće aktivna do 30 oktobra. Iz Podgorice će se letjeti za Beč od 5. juna, utorkom i subotom. Linija Dortmund – Podgorica – Dortmund biće aktivna od 31. maja, dok će se iz Tivta na ovu destinaciju letjeti od 14. juna dva puta sedmično sve do 29. oktobra. Crna Gora se lowcosterom povezuje sa Poljskom preko linija Kotovice i Varšava od 26. juna do 9. septembra, tri puta sedmično – utorkom, četvrtkom i subotom, takođe sa oba aerodroma”, navodi se u saopštenju.

Sa Njemačkom ćemo ponovo biti povezani i preko Memingena: iz Podgorice od 14. juna, a iz Tivta od 28. juna. Svi letovi biće organizovani ponedjeljkom i petkom.

“Vjerujemo da je povratak Wizz Air-a još jedna potvrda da će ovogodišnja sezona biti bolja od prethodne, čime svakako doprinosi i popuštanje mjera u Evropi i Crnoj Gori kao i imunizacija stanovništva. Bogate evropske zemlje poput Njemačke i Švajcarske uklonile su Crnu Goru sa liste visokorizičnih zemalja kada je u pitanju koronavirus, što je korak više ka uspješnijoj predstojećoj sezoni. Putnicima želimo srdačnu dobrodošlicu u Crnu Goru”, poručuju iz Aerodroma Crne Gore.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor