VUNKO: Apelacioni sud  odbacio prigovor dva akcionara, sa čime su se stekli uslovi za raspodijelu stečajne mase prema povjeriocima

Apelacioni sud donio je rješenje u vezi prigovora oko prodaje “Vunka”, čime su se, kako je za Dnevne novine saopštio stečajni upravnik Radojica Grba, stekli uslovi da se izvrši namirenje povjerilaca.

“Najvjerovatnije će tokom ove sedmice uslijediti namirenje prioritetnih povjerilaca, dok će ostali biti namireni po redosljedu ostalih termina”, kazao je Grba, precizirajući da je po pitanju prigovora na restituciju odlučivalo vijeće Privrednog suda, koje je odbilo prigovor.

“Apelacioni sud je odbacio prigovor dva akcionara i time su se stekli uslovi za raspodijelu stečajne mase prema povjeriocima. Inače, prioritetni povjerioci su radnici i njih 330 potražuje oko 976.000 eura, na ime neto zarada, prije stečaja, za period od 2002-2008. godine”, kazao je Grba, dodajući da su ta potraživanja ocijenjena kao nesporna tokom stečajnog postupka.

Takođe, dodao je, glavna potraživanja treba raspodijeliti, u prvom redu obezbijediti sredstva kojih ima dovoljno za povezivanje radnog staža, prema Fondu PIO, dok su za ostala sredstva koja potražuje Vlada u okviru te grupe.

“Radnici su aplicirali i Ministarstvo finansija razmatra taj njihov zahtjev, da se od sredstava koja pripadaju Fondu, PDV itd, odreknu u korist njihovih otpremnina. Kako će Vlada odlučiti, ostaje da se vidi”, kazao je stečajni upravnik “Vunka”.

Izvor:Dnevne novine

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor