Vujičić želi da ostvari nove snove

Crnogorska skijašica Jelena Vujičić kazala je da je učešćem na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) ispunila svoj san, ali i da želi da u Pjongčangu pruži svoj maksimum i ostvari što bolji plasman.

Ona je istakla da joj je žao što je njen debi zbog jakog vjetra i loših vremenskih uslova odgođen. Vujičić je kazala da je imala priliku da odradi oficijalni trening i da je staza zahtjevna i dobro pripremljena.

“Daću svakako svoj maksimum. Ne razmišljam i ne opterećujem se rezultatom i plasmanom, skijanje je takav sport da se ne može nikada znati šta može da se desi. Prepuštam sve vremenu. Daću sve od sebe i to je jedino za šta garantujem”, kazala je Vujičić agenciji MINA.

Veleslalom skijašica bio je na programu u noći između nedjelje i ponedjeljka, ali je odgođen zbog jakog vjetra. Iz istog razloga dan ranije nije vožen ni muški spust. Veleslalom skijašica trebalo bi da bude vožen u četvrtak, kada je na programu i odgođeni spust skijaša.

Prva vožnja ženskog veleslaloma zakazana je za sat i 30 minuta poslije ponoći po našem vremenu. U 3 sata startovaće muški spust, a u pet sati i 15 minuta druga vožnja veleslaloma skijašica. Istog dana planiran je i nastup Marije Bulatović u skijaškom trčanju na deset kilometara.

Vujičić je kazala da je ponosna što sa 17 godina učestvuje na ZOI i što je imala čast da nosi zastavu svoje države na svečanoj cereminiji.

“Pa osjećaj je bio nestvaran. Sve to što sam doživljela na cereminiji može se doživjeti samo uživo i nije isto kao na televiziji. Utisci su predivni, Olimpijiske igre su san svakog sprtiste, onda zamislite kako se osjećam sa 17 godina. Sve ovo da će mi snage i podstreka za ostvarenje nekih drugih snova”, kazala je Vujičić.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor