Vozilo novinara iz Pljevalja namjerno zapaljeno(Foto)

Požar u kojem je izgorio automobil dopisnika “Večernjih Novosti“ Miroslava Drobnjaka iz Pljevalja, 11. oktobra ove godine, namerno je podmetnut, konstatovao je u nalazu Radovan Popović, sudski veštak iz oblasti zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava.

  “Detaljnim sagledavanjem lica mjesta i tragova nađenih na istom konstatovano je da je požar koji je nastao dana 11.oktobra 2017. godine oko 19 časova na vozilu marke “Ford“ model „Fokus“, vlasništvo Drobnjak Miroslava, koje se u trenutku nastajanja požara nalazilo ispred kuće vlasnika, nastao je kao posljedica namjere na način što je od strane NN lica vozilo u donjem dijelu prednjegg vjetrobranskog stakla-predjelu brisača i po prednjim bočnim stranama posuto zapaljivom materijom (najvjerovatnije benzinom) koja tečnost je podesnim sredastvima zapaljena nakon čega je nastao požar na vozilu”, kaže sudski vještak Popović u mišljenju koje je juče dostavljeno dopisnika “Večernjih Novosti“ iz Pljevalja.

Sudski veštak iz oblasti zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava Radovan Popović iz Podgorice u datom mišljenju konsatuje da pregledom električne instalacije na vozilu nisu nađeni tragovi kratkog spoja i oštećenja koja bi ukazivala na činjenicu da je ista mogla uzrokovati nastali požar.

   “Električna instalacija se isključuje kao mogući uzročnik nastalog požara”, konstatuje Popović. On dalje navodi da pregledom parking prostora na kome je vozilo bilo parkirano, u zemlji po bočnoj lijevoj prednjoj strani vozila, konstatovano je prisustvo tečne materije agresivnog mirisa (najvjerovatnije benzina).

Dopisnik  “Večernjih Novosti“ iz Pljevalja Miroslav Drobnjak kazao je juče da on u prvi mah nije ni posumnjao da je vozilo zapaljeno jer mu je tada bilo neobjašnjivo da neko ima toliko drskosti da zapali vozilo ispred kuće tako rano, sa prvim sumrakom,  i to samo 10 minuta nakon što se on udaljio od vozila.

Međutim, nakon prvog šoka i malo boljeg sagledavanja situacije Drobnjak je ipak posumnjao da je velika vjerovatnoća da pod vozilo namjerno podmetnut požar o čemu je obavijestio pljevasku policiju koja je izvršila uviđaj.

 “Neposredno prije požara iskontrolisao sam sve uređaje na vozilu, jer sam sjutradan trebao da odvezem auto na tehnički pregled u vezi registracije. Tom prilikom podizao sam haubu i dosuo tečnost za vjetrobransko staklo. Nakon toga u blizini vozila zadržao se još 45 minuta. Ništa nije ukazivalo da će doći do požara”, kazao je ranije Drobnjak dodavši da je plamen vatre, primijećen na vozilu samo 10 -15 minuta nakon što je ušao u kuću.l

“Nakon svega sumnjam da je taj dan prostor oko moje kuće pomno osmatran, a možda i predhodnih dana, a da je počinilac ili više njih iskoristio prvi sumrak i situaciju kada sam ušao u kuću polio vozilo benzinom i zapalio”, kaže Drobnjak. Drobnjak smatra da je ovo neki vid upozorenja ili osvete zbog nečeg iz ranijeg perioda. On je juče kazao da strahuje za svoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice. Drobnjak smatra da se nikom nije zamjerio, a svaki tekst koji je napisao odmjerio je više puta prije nego što je poslat redakciji.

On smatra da je policiji dao dobre smjernice, a da oni uz više angažovanja mogu doći do eventualnog nalogodavca i počinioca ovog djela.

Automobil je u požaru u potpunosti havarisan.

Izvor i foto: Večernje novosti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor