Vlast krši mjere, a kazne samo za građane

Mjere su prekršene danas na ustoličenju Beranama, ali i juče na sjednici URA u Danilovgradu

Dok građanima ograničavaju kretanje, zabranjuju ulaz bez kovid propusnice, PSR ili antigenskog testa, nadležni se ne trude da poštuju mjere. Dokaz tome je današnje ustoličenje episkopa Metodija u Beranama kojem su prisustovali poslanici vladajuće većine ali i premijer Zdravko Krivpokapić, kao i većina ministara u vladi. Slične scene viđene su i sinoć na sjednici URA u Danilovgradu. U oba slučaja nadležni su prekršili sve ono što su preporučili građanima.

Epidemiološke mjere pogazili su svi, a jedino ih izgleda moraju poštovati građani i to prilikom ulaska u tržne centre jer su tu nadležni najrigorozniji.

Na ustoličenju su bili ministarka Vesna Bratić, ministri Milojko Spajić, Ratko Mitrović, Aleksandar Stijović, savjetnica u Vladi Žana Praščević Milačić, njen suprgug,, poslanik Prave Marko Milačić ali i poslanici Demokratskog fronta Andrija Madnić, Milun Zogović, Jovan Vučurović, Slaven Radunović, Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović, SNP-a Vladimir Joković i mnogi drugi.

image

Poslanici DF-a

– Portal Dana

Zamiljivo je da niko od njih nije nosio ni masku, kako bi dao primjer građanima, jer je ipak nemoguće držati odstojanje kad su ovakvi skupovi u pitanju.

image

Premijer i ministri

– foto: Portal Dana

Premijer Krivokapić se i pričestio, a to su zabilježile i kamere.

image

sa sjednice URA

– sa sjednice URA

Institut za javno zdravlje zabranilo je skupove preko 50 ljudi, a ovdje ih je bilo mnogo više. Više od 50 okupljenih bilo je i na skupu URA koji je sinoć održan u Danilovgradu.

Poslanici URA nijesu bili u Beranama, ali su mjere prekršene juče na sjednici OO u Danilovradu, gdje je bilo više od 50 ljudi, a rijetko je ko nosio masku.

Mjere se krše, a kazne plaćaju samo građani.

Podsjetimo, Vlada je nedavno usvojila ažurirane epidemiološke mjere koje će važiti od 25. septembra do 8. oktobr. Na svadbama i proslavama biti dozvoljen boravak do 50 osoba od kojih svi imaju kovid potvrde, dozvoljena je muzika uživo u zatvorenom, a od 9. okotobra ulazak u mega i hipermarkete biće dozvoljen samo uz kovid potvrde.

 

Izvor: Dan

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor