Vlada: Policija Srbije na grub i nedopustiv način atakovala na sina premijera, repetirali pištolje

Iz Vlade Crne Gore su reagovali zbog odnosa policije Repubilke Srbije prema porodici premijera Zdravka Krivokapića, ističući  da je srpska policija sinoć u Beogradu na grub i nedopustiv način atakovala na premijerovog sina.

– Obavještavamo javnost da su sinoć, u Beogradu, pripadnici policije Republike Srbije na grub i nedopustiv način atakovali na sina predsjednika Vlade Crne Gore  Zdravka Krivokapića u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćeri premijera Krivokapića. U pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik UP Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Policija repetirala pištolj na Krivokapićevog sina?

Iz Vlade navode da su policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog.

MUP Srbije: Krivokapićev sin nije maltretiran, već legitimisan po proceduri

– Djeca i unuci premijera Krivokapića, iz bezbjednosnih razloga, već tokom noći iz Beograda su doputovali u Crnu Goru. Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Republike Srbije prema djeci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd. Sve dalje aktivnosti povodom ovog slučaja će preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore – zaključuje se u reagovanju Vlade.

Izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor