„Vlada odbila da pomogne ljekarima, policajcima i poljoprivrednicima“

Vlada Crne Gore je odbijanjem amandmana SDP-a o povećanju zarada medicinskim radnicima i službenicima u policiji,kao i ignorisanjem našeg predloga za pomoć poljoprivrednicima jasno poručila da joj nije stalo da rješava vitalna pitanja naših građana i ekonomije, ocijenio je član Predsjedništva SDP Mirko Stanić.

Stanić je podsjetio da je Klub poslanika Socijaldemokratske partije u Skupštini Crne Gore podnio 26 amandmana na predlog Budžeta za 2021. kojim su predvidjeli značajne izmjene kojim bi se pomogli građani i privreda.

„Nažalost, Vlada je odbila ogromnu većinu njih, od kojih izdvajamo one koji se tiču povećanja zarada ljekarima kao i policajaca. Našim predlozima je bilo predviđeno da se za ove dvije veoma bitne struke plate povećaju za 10%, čime bi naši ljekari, medicinsko osoblje i ostali u zdravstvenom sistemu konačno prestali da budu najmanje plaćeni u regionu. Takođe, nije bilo volje vladajuće većine da se povećaju plate službenika u policiji od kojih većina ima manje od 400 eura mjesečno“, naveo je Stanić.

On je kazao da vladajuća većina, i pored toga što je proklamovala da su turizam i poljoprivreda ključne razvojne šanse, odbila amandman za podršku poljoprivrednicima, koji se, kako je istakao, suočavaju sa najvećom krizom u protekle dvije decenije.

Takođe je kazao da nije bilo dobre volje ni da se podrži nabavka stacionarnih radarskih sistema kojim bi se značajna povećala bezbjednost na crnogorskim putevima.

„Moramo, nažalost, istaći da sa ovakvim ponašanjem nova vlast pokazuje identičan odnos prema razvojnim potencijalima Crne Gore kao i prethodna vlast. SDP će i u narednom periodu insistirati na ovim suštinskim temama za sve građane Crne Gore, jer samo kroz povećanje životnog standarda građana i rasterećenje privrede možemo krenuti naprijed kao država“, zaključio je Stanić.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor