Vlada ne odustaje od davanja koncesije za Aerodrome

Vlada nije odustala od davanja konsecije za Aerodrome Crne Gore, što je bio plan i prethodne izvršne vlasti, potvrdili su Danu izvori bliski tenderskoj komisiji.

Tenderska komisija uputila je dopis mogućim ponuđačima, kako bi se organizovao sastanak sa njima krajem mjeseca.

Prema informacijama lista, trojica potencijalnih ponuđača dobili su od Vlade poziv da se pojave na sastanku 27. septembra u hotelu Hilton u Podgorici. Ponuđačima će biti omogućeno da održe prezentaciju, a među njima su Corporacion America Airports, francusko-turski konzorcijum ADP-TAV i Incheon International Airport Corporation.

„Svakom od ponuđača Vlada će dati adekvatno vrijeme da saopšti planove“, navodi se u pozivu koji je uputila tenderska komisija.

Indijska kompanija GMR ranije je navela da neće učestvovati u daljem postupku za dobijanje koncesija za Aerodrome Crne Gore. Ta je kompanija otpala, jer je nedavno francuski ADP, koji sa turskim TAV-om takođe želi da upravlja aerodromima u Podgorici i Tivtu, kupio 49 odsto akcija od indijske kompanije.

Prema tome, u trku za dobijanje koncesija za upravljanje aerodromima u Podgorici i Tivtu ući će trikompanije – francusko-turski konzorcijum ADP–TAV, južnokorejski Incheon i Corporacion America Airport. U uslovima pretkvalifikacione dokumentacije navodi se da potencijalni ponuđač ne može podnijeti prijavu za pretkvalifikaciju ako on ili bilo koji od njegovih članova posjeduje više od pet odsto udjela/akcija u drugom članu potencijalnog ponuđača ili u bilo kojem od njihovih povezanih društava.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor