Vlada: Čekamo da se izjasni Pejović, onda naša odluka i reakcija premijera

Premijer Duško Marković i Vlada Crne Gore podržavaju rad i djelovanje Agencije za sprječavanje korupcije, i poštuju njene odluke, prepoznajući ne samo sistemsku ulogu, već i širi značaj Agencije u kontekstu obaveza Crne Gore, navedeno u saopštenju Vlade u kom reaguju na odluku ASK o ministru Aleksandru Pejoviću.

         “U vezi sa Odlukom Agencije za sprječavanje korupcije, koja je objavljena danas, a kojom je utvrđeno da je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, obavještavamo javnost da ta Odluka podrazumijeva najprije reakciju ministra Pejovića, a nakon upoznavanja sa Odlukom – i reakciju Vlade i predsjednika Vlade“- saopšteno je iz Vlade.

Pejović: Odnijeću se odgovorno prema odluci ASK, iscrpiću pravna sredstva

Nakon uvida u sadržaj odluke Agencije za sprječavanje korupcije u vezi sa podnijetom inicijativom o utvrđivanju kršenja Ustava i odredbi Zakona o sprječavanju korupcije o tome se oglasio i ministar evropskih poslova Aleksandar Pejović.

“Obavještavam javnost da ću se, uz poštovanje odluke Agencije, kao i svih crnogorskih institucija, odnijeti odgovorno i u ovom konkretnom slučaju, uz pravo daljeg djelovanja kroz iscrpljivanje pravnih sredstva koja su propisana Zakonom“- naveo je Pejović u kratkom reagovanju.

Podsjetimo, Agencija za sprječavanje korupcije, postupajući po zahtjevu Centra za građansko obrazovanje od 1. februara, a na osnovu člana 38 Zakona o sprječavanju korupcije, donijela je Odluku da je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, kao javni funkcioner, prekršio član 7 Zakona o sprječavanju korupcije jer je istovremeno obavljao funkciju ministra i ambasadora.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor