(Video,Foto) Gradjani Plava blokirali put da bi zaštitili rijeku Komaraču, reagovala policija

Danas su gradjani Plava blokirali put investitoru kompaniji ,,Normal Kompani“ vlasnika Žarka Burića i spriječili tu kompaniju, da nastavi radove na izgradnji MHE na rijeci Komarači.

Tokom blokade bio je prisutan i vlasnik ove kompanije Žarko Burić, kojem su gradjani poručili, da mu ni sada ni nikada, neće dozvoliti da uništi rijeku Komaraču.

Burić je kazao, da on ima gradjansku dozvolu i da on neće odustati od izgradnje MHE, našta su mu gradjani kazali, da je ta gradjevinska dozvola nezakonito izdata, da se vodi sudski postupak i da on nema pravo, dok traje sudski postupak da nastavlja radove na ovoj rijeci.

Danas je reagovala i policija koja je izvršila uvidjaj, kao i komunalna policija.

Gradjani su do kasno večeras držali u blokadi put, dok se investiitor nije povukao, nakon što se povukao, gradjani su se povukli i najavili danonoćno čuvanje ove rijeke.

Burić je najavio da će sledeće nedelje opet doći sa svojim mašinama, našta su mu gradjani kazali, da može da dodje i on i bilo ko, ali daće svi biti spriječeni da prodju, koji god misle da nezakonito uništavaju rijeku Komaraču.

Video i foto:sjevercg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor