(Video) U susret dvadesetogodišnjici limske regate, Euromost je uradio dokumentarni film,,Limski splavari”

Iduće godine se održava tradicionalna 20 “LIMSKA REGATA“ koja startuje sa Plavskog jezera. U susret  dvadesetoj limskoj regati, Euromost je uradio turističko – promotivni dokumentarni film, pod nazivom,,Limski splavari”  Kroz ovaj dokumentarni film, Lim je prikazan kroz ljepotu prirode koja ga okružuje i uzbudjenja učesnika na raftingu.

                       Limska regata ima prekogranični karakter, jer prolazi kroz pet opština Crne Gore i Srbije: Plav, Andrijevicu, Berane, Bijelo Polje i Prijepolje.

Takodje, Euromost će preko svog sajta www. euromost.me 27. septembra 2018. godine na Svjetski dan turizma, pokrenuti i projekat pod nazivom ,,SVI NA LIM”  , kroz koji ćemo pozvati sve ljubitelje splavarenja na rijekama, ljubitelje prirode, ekološke aktiviste, rafting klubove, da dodju i zajedno obilježimo 20. godina ,,Limske regate”.

Svi zainteresovani učesnici će moći od 27. septembra da preko našeg sajta se prijavljuju za dvadesetu limsku regatu, nakon čega će naši aktivisti raditi na ostalim tehničkim i zakonskim uslovima za njihovo učešće. Kroz projekat ,,SVI NA LIM” želimo prikazati rijeku Lim kao veliki turistički potencijal, ne samo za Crnu Goru već i za druge dvije države Srbiju i BiH kroz čije opštine prolazi ova rijeka. U prilogu tome govori i Euro Cup na Limu u rafting takmičenju, koji se danas održava u Priboju, u organizaciji naših kolege iz rafting kluba .,Eko-Lim” Priboj.

Pozivamo opštinske turističke organizacije, kao i rafting klubove koji organizuju Limsku regatu, da odrede dan kada će startovati sledeća dvadeseta regata i da urade nove info- boršure,  kroz koje će se na svim turističkim sajmovima, koji se održavaju u Crnu Goru i region promovisati tradicionalna 20 ,,LIMSKA REGATA”.  Iduće godine očekujemo, veliko učešće splavara iz regiona, kao i država EU.

Takodje, očekujemo da se u organizaciji konačno uključi i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Ako povežete turističke potencijale, Lim, Djaloviće pećinu i Bjelasicu, uspijet ćete da stvorite i sve preduslove za turizam na sjeveru Crne Gore.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor