(Video) Potjera u Baru, uhapšeni Beranci osumnjičeni za iznudu

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas u efikasnoj akciji uhapsili bezbjednosno interesantno lice N.P. (37) iz Berana i N.B (28) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda na štetu M.D. (36) iz Bara.

„Naime, danas je u prostorije CB Bar pristupio M.D. i prijavio da već duži vremenski period dobija prijetnje po život od N.P. i da strahuje za svoju i bezbjednost svoje porodice.

Odmah po prijemu obavještenja, a u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, službenici CB Bar su nakon saznanja o mjestu sastanka i zahtjevima N.P. organizovali obilježavanje novčanica i izveli operativno taktičku radnju zasjeda.

Policisjki službenici su,nakon primopredaje traženog iznosa, lišili slobode N.P. i N.B.“, navodi se u saopštenju poliicije.

Kod N.P. je pronađen i oduzet obilježeni novac.

„Naime, oštećeni M.D. je prethodno, ušao u poslovni odnos kupovine vozila sa trećim licem, koje je poznanik sa osumnjičenim N.P, čime je doveo sebe u situaciju da pod prijetnjom da će biti napadnut prihvati da duguje tom licu 2.500 eura, odnosno da prihvati na sebe nepostojeći dug, a koji od tog lica navodno otkupio osumnjičeni N.P. Nakon toga N.P. je pod prijetnjama pokušavao da ovaj iznos naplati od oštećenog, na način što je, kako se sumnja, u više navrata dolazio u Bar i od oštećenog pokušavao da iznudi novac.

Danas, 16.05.2018. godine, N.P. je, sumnja se, u namjeri izvršenja krivičnog djela, došao u Bar sa poznanikom N.B. Oni su, kako se sumnja, došli na radno mjesto oštećenog i pod prijetnjom pokušali da iznude novac, na način što su tražili da im obezbjedi i preda iznos od 500 eura do 15 sati.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se N.P. i N.B. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda. Okolnosti i uloga drugiih lica u navedenom događaju se ispituju, o ćemu ce javnost biti blagovremeno obaviještena“, navodi se u saopštenju UP.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor