(Video) Gori fabrika Franca Mesopromet u Bijelom Polju

U fabrici za proizvodnju i preradu mesa kompanije Franca Mesopromet u Bijelom Polju, rano jutros je izbio veliki požar. Srećom nema povrijeđenih, a fabrika je gotovo u potpunosti izgorjela. Uzrok požara za sada je nepoznat.

                    Foto: Portal sjevercg

Portal sjevercg se na licu mjesta uvjerio kakva je situacija, gdje radnici pokušavaju da spase što se spasiti može. Veliki broj radnika je u suzama pratio kako im gori fabrika.

Situacija je, kaže vd načelnika Službe zaštite Milonja Rakonjac, alarmantna.

“Angažovano je 11 vozila, stigle su kolege iz Berana i Mojkovca. Na terenu je sva raspoloživa snaga, mehanizacija, ljudstvo, tu su i ekipe JKP Lim. Požar je zaista veliki, čulo se nekoliko eksplozija, unutra je bilo boca sa amonijakom”, ističe Rakonjac.

Video: Portal sjevercg

Predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović kazao je za RTCG da u požaru nema povrijeđenih.

„Ovo je tragedijom za privredni zivot Bijelog Polja, ali Crne Gore. Dobro je da nema žrtava i da se požar stavi pod kontrolu. Kompanija ima podrsku Opštine i Vlade koja će pomoći da se umanje posljedice“, kazao je Smolović.

Faruk Franca, brat vlasnika kompanije Hilmije France, kaže da je porodica u šoku, te da ne može da pretpostavi šta je uzrok požara.

Izvor: RTCG

Video i Foto: Portal sjevercg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor