Verici Maraš produžen istražni pritvor

Bivšoj izvršnoj direktorici Plantaža Verici Maraš produžen je istražni pritvor za još mjesec dana, potvrđeno je za portal Dan iz Višeg suda.

– Specijalnom policijskom odjeljenju je dat obavezujući nalog za lišenje slobode Maraš zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvrsilaštvu učinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju- saopštio je ranije tužilac Vukas Radonjić za Portal Dana.

Ona se sumnjiči da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju čime je pričinjena šteta veća od pet miliona eura. Maraš je, u nastavku predmeta “Plantaže”, uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

image

Sprovedena u UIKS: Verici Maraš određen istražni pritvor

Bivši članovi Odbora direktora kompanije “Plantaže” Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Đorđe Rajković, Sead Šahman i Duško Perović uhapšeni su 11. jula u okviru istrage poslovanja pomenute kompanije.

Hapšenja su uslijedila nekoliko mjeseci nakon što je novi menadžment Plantaža podnio krivičnu prijavu kojom je Vukotića, Maraš, Mihailovića i nekadašnjeg direktora Sektora pravnih i opštih poslova Miroslava Vukovića.

Novi menadžent tvrdi da su zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju, pribavili drugome protivpravnu imovinsku korist, a nanijeli štetu kompaniji – djelujući organizovano kao članovi kriminalne grupe.

izvor_ dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor