Veliki udarac za Brazilce – Alves ne igra na Svjetskom prvenstvu!

Dani Alves neće igrati na Svjetskom prvenstvu, piše brazilski Globoesporte!

Vijesti koje dolaze iz Fudbalskog saveza Brazila govore da Dani Alves neće moći na vrijeme da se oporavi i da zaigra na najvećoj fudbalskoj smotri u Rusiji. On je u finalu francuskog Kupa igrajući za Pari Sen Žermen izašao pred kraj utakmice sa bolnim izrazom na licu, a sada su izgleda šanse da zaigra na Svjetskom prvenstvu nepostojeće.

U pitanju su unutrašnji ukršteni ligamenti koljena desne noge. Takođe, došlo je do izvratanja koljena.

Alves neće ići na operaciju, ali će mu trebati najmanje šest sedmica da krene da trenira normalno. Njega je posjetio doktor reprezentacije i utvrdio da nema šanse da se oporavi do početka Mundijala.

Podsjetimo, selektor Brazila Tite u poneđeljak bi trebalo da saopšti kompletan spisak za Svjetski kup u Rusiji, dakle 23 igrača na koje će računati. Nimalo lak zadatak za ovog stručnjaka koji, podsjetimo, još nema konačan stav ljekara oko situacije sa Nejmarom.

Na spisku očigledno neće biti Alvesa. Ovo je veliki udarac za Brazilce iz više razloga, u pitanju je jedan od najiskusnijih igrača i fudbalera koji imaju veliki uticaj na svlačionicu.

Brazilci će u Rusiji igrati u grupi E sa reprezentacijom Srbije, Švajcarske i Kostarike. Meč Srbija – Brazil na programu je 27. juna u Moskvi.

Izvor: AntenaM

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor